Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spansk politiker vill ha bättre kontroll på pengar till muslimska organisationer

EU-kommissionen kommer att se över och styra upp finansiering och bidrag till moskéer och icke-statliga organisationer med kopplingar till islam. Detta efter att en resolution har godkänts i Europaparlamentet där man ska ha bättre kontroll över medel som kan hamna i terroristernas händer. Det skriver den spanska dagstidningen ABC på måndagen.

Resolutionen kommer efter att den spanske politikern Javier Nart (Ciudadanos) tidigare lagt fram förslag på att kontrollen på vart EU-medel hamnar måste bli bättre.

Den nya lagförslaget som ska utöka kontrollen så att EU-bidrag inte hamnar i den organiserade brottsligheten. Javier Nart vill att EU tar tag i det som han kallar för ”subtila överföringar”.

Det finns misstankar på att statliga medel och EU-bidrag går till moskéer i Europa med kopplingar till jihadism och terrorverksamhet.

Enbart i Spanien skriver dagstidningen ABC finns det 1.532 muslimska föreningar och kulturella center enligt den senaste siffran från juni 2017. Antalet har ökat med ungefär 100 stycken per år sedan 2011.

23.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet