Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

26-årig svensk avled vid drunkningsolycka på Teneriffa

En 26-årig svensk avled vid en drunkningsolycka strax före klockan 17 (lokal tid) igår vid El Pris nära Adeje på den spanska semesterön Teneriffa. Samtidigt söker sjöräddningen Salvamento Marítimo efter en försvunnen person i havet. Enligt Expressen ska den saknade vara svenskens bror.

Regionalregeringen på Kanarieöarna bekräftar att den omkomne är en 26-årig svensk medborgare.

En 51-årig tysk som enligt dagstidningen Diario de Avisos ska ha försökt rädda svensken råkade själv illa ut och fick föras till sjukhuset Hospital del Sur för mindre skador. I skrivande stund är det oklart om den person som söks frivilligt hoppade i havet för att rädda svensken.

Flera personer ska ha försökt rädda den svenske medborgaren ur havet. De kunde dock inte göra något för att rädda mannens liv. Samtidigt fortsätter sökarbetet under torsdagen efter en man som försvann på onsdagen.

Två helikoptrar och ett fartyg från sjöräddningen deltar i sökarbetet efter den försvunne som ska vara bror till svensken som omkom under gårdagen.

Dagstidningen La Provincia uppger att den omkomne ska ha fallit från en klippa ner i havet och att tre personer ska ha fått upp mannen som avled av hjärtstillestånd.

UD:s presstjänst säger på torsdagseftermiddagen att de har information om att en svensk i 20-årsåldern har omkommit.

- Vi känner till en svensk man i 20-årsåldern har omkommit vid en olycka i Spanien. Mannen vars anhöriga är underrättade var hemmahörande i Svealand, säger Per Karlsson till Svenska Magasinet.

(Bild: Larmtjänsten 112 Canarias)

19.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet