Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Person skjuten till döds vid språkskola på Teneriffa

En 50-årig person sköts till döds utanför en språkskola i La Laguna på den spanska semesterön Teneriffa sent på tisdagskvällen. Gärningsmannen flydde från platsen i en bil som senare hittades utbränd. Det rapporterar larmtjänst 112 på Kanarieöarna.

Händelsen ska ha inträffat strax efter klockan 22 på parkeringsplatsen på calle Jorge Manrique vid språkskolan Escuela de Idiomas i La Laguna på norra delen av Teneriffa. Skotten avfyrades från en bil som snabbt lämnade platsen. Enligt uppgifter till dagstidningen La Opinión de Tenerife ska två personer ha färdats i bilen.

Offret som satt i en bil mottog två skott som träffade i bröstet och huvudet. Han avled strax före klockan 23. Mannen sköts i närvaro av språkelever och lärare från språkskolan som också fanns på parkeringsplatsen.

Mindre än en kilometer från språkskolan hittades en brinnande bil på avenida de Los Menceyes. Teneriffapolisen arbetar utifrån hypotesen att bilen kopplas samman med händelsen vid skolan.

Mordroteln vid Policía Nacional i La Laguna och i Santa Cruz de Tenerife har tagit över utredningen.

Enligt nyhetsbyrån Europa Press som citerar den spanska regeringens delegat i Santa Cruz de Tenerife, Guillermo Díaz Guerra, ska den omkomne vara en 50-årig man bosatt på Kanarieöarna som ska vara känd från nattlivet på ön.

18.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet