Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Svenska Quartiers Properties fortsätter att expandera i Marbella

Det svenska fastighetsbolaget Quartiers Properties AB som köpte Centro Forestal Sueco sommaren 2017 fortsätter att växa på Den gyllene milen i Marbella. Bolaget som säljer och förvaltar semester- och bostadsfastigheter har tecknat avtal om att förvärva en större tomt i anslutning till semesteranläggningen CFS.

För att stärka kassan, möjliggöra nya fastighetsförvärv och färdigställa pågående projekt har Quartiers säkrat finansieringen genom två avtal med spanska finansiärer, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Det svenska fastighetsbolaget Quartiers Properties äger sedan sommaren 2017 Centro Forestal Sueco och är i full gång med att förädla de befintliga hotellfastigheterna med ett helt nytt hotellkoncept. I oktober 2018 får bolaget full tillgång till den nya förvärvade tomten och kan inkludera den som en del av det pågående hotellprojektet. Quartiers vision är att skapa en lifestyleinspirerad mötesplats i området.

”Vår modell innebär att vi förvärvar fastigheter med attraktiva lägen för att sedan utveckla både fastigheten och området genom att attrahera restauranger, rekreation, nöjen med mera. När det gäller Centro Forestal Sueco samarbetar vi med den prisbelönta konceptbyrån Stylt Trampoli för att ta fram det nya hotellkonceptet”, säger Katri Lind, som är vd för Quartiers Properties.

Tomten omfattas av Marbella kommuns befintliga detaljplan och kan utvecklas när en ny detaljplan beslutas i Marbella. Quartiers arbetar tillsammans med kommunen för att möjliggöra en snabbare utveckling genom en nutidsanpassning av 1986 års detaljplan.

För att finansiera sina pågående projekt och för att frigöra likvida medel för ytterligare förvärv har Quartiers Properties säkerställt två lån. I början av april tecknade bolaget ett avtal med den Madridbaserade fastighetsfonden Frux Capital avseende en kreditlina om 2,5 miljoner euro och i slutet av mars tecknades ett avtal med den spanska storbanken BBVA om ett företagslån om en miljon euro.

17.04.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän