Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Perfekta förhållanden i Sierra Nevada

Skidorten Sierra Nevada hade den senaste helgen (lördag-söndag) sin bästa vår-helg någonsin, det var totalt 21.000 skidåkare som passade på att njuta av vårskidåkningen.

Skidåkningen gynnas just nu av den för denna årstiden unika tillgången på snö, när det senaste lågtrycket passerade södra Spanien för några dagar sedan så fick de högre delarna mellan 80 cm och en meter pulversnö. Själva skidbyn Pradollano fick mellan 20 och 30 cm nysnö. Totalt så överstiger snödjupet på mellan och hög höjd - fyra meter!

Under helgen som kommer anordnas diverse traditionsenliga upptåg, på lördag är det en extra festlig dag med skidåkning i badbyxor eller baddräkt. Det handlar om den sjätte upplagan av ”Bajada en Bañador”, för att deltaga i detta evenemanget skall man anmäla sig senast i morgon onsdag den 18 april klockan 14:00 (antalet platser är begränsat och deltagarna åker gratis på lördagen och med 50% rabatt på söndagen). I år kommer åkningen i baddräkt att åtföljas av en tävling på sociala nätverk bland deltagarna som kommer att fotograferas i baddräkt vid ett av de maritima element som markerar El Mar spåret.

17.04.2018

Mer information på sierranevada.es

Relaterad artikel från den 15/3: Sierra Nevada förlänger vintersäsongen
Sierra NevadaBildtexter: Båda bilderna tillhandahålls av skidanläggningen. 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet