Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Strandbarerna på Orihuela Costa är uppsagda

På Orihuela Costa får strandbesökarna klara sig utan strandbarer, solsängar och parasoller, avtalet som reglerar användningen av stränderna för dessa aktiviteter är uppsagt av kommunen.

Bakgrunden är att det finns misstanke om korruption när det gäller hanteringen av avtalet. Kommunfullmäktige har beordrat den vinnande anbudsgivaren ”Chiringuitos del Sol” att stoppa verksamheten, genom att påpeka att avtalet löpte ut i november 2017. Det fanns en möjlighet att förlänga kontraktet ytterligare två år, något som kommunen har avstått från på grund av den rättsliga utredning som pågår.

Beslutet innebär att stränderna inte kommer att ha dessa tjänster nu när turistsäsongen startar och fram till dess att ett nytt kontrakt är tecknat. Kommunen arbetar nu med att ta fram nya tekniska riktlinjer för det nya avtalet, dessutom skall avgifterna i fortsättningen betalas direkt till kommunen, något som inte har gjorts förut.

Utformningen av det nya avtalet beräknas vara klart inom högst två veckor, därefter kan anbudsprocessen påbörjas. Den processen beräknas ta minst två månader, men kommunen hoppas och tror att verksamheterna skall kunna vara igång före sommarens högsäsong.

16.04.2018

Orihuela Costa
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet