Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Prostitutionsring krossad på Lanzarote

Den spanska polisen krossade i söndags en ring som tvingade minderåriga tjejer att ta droger och arbeta som prostituerade.

Deras ”affärsmodell” var att lura iväg ungdomarna från ungdomsvårdsinrättningar och därefter tvinga i dem droger för att minska ungdomarnas hämningar för att ha sexuella relationer med de klienter som hallickarna anvisade.

Ungdomarna hölls inlåsta och isolerade i lägenheter på Kanarieön Lanzarote, därifrån togs de till nattklubbar där de exploaterades sexuellt. Drogerna tvingades i ungdomarna kontinuerligt under nätterna enligt ett uttalande från polisen.

Vid tillslaget var det tre underåriga flickor i verksamheten, åtta medlemmar av ringen anhölls, polisen sa att alla hade bankkonton som innehöll ”stora mängder pengar”.

Som en del av operationen genomfördes en razzia samordnat i sex byggnader i Arrecife, huvudorten på Lanzarote. Under det tillslaget beslagtogs kokain, marijuana och andra droger, dokument, mobiltelefoner, ett fordon samt 48.000 euro i kontanter. Polisen är förtegen om hur gamla de tre minderåriga flickorna var.

16.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet