Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fåraherde drogs med i vattenmassor hittades död i morse

Den 37-årige fåraherde som drogs med i en flod och försvann igår på eftermiddagen hittades död i morse vid niotiden i Codos (Zaragoza). Läget i den spanska regionen Aragonien är i nuläget mycket komplicerat på grund av stigande vattenflöden med risk för översvämningar.

Den regniga våren plus snösmältningen har ställt till det på många håll i norra Spanien. Situationen med översvämmade floder kommer att hålla i sig under flera veckor.

Igår eftermiddag drogs den 37-årige fåraherden Manuel med av vattenmassorna när floden río Grío plötsligt steg. Floden passerar det område där Manuel dagligen vallade sina får skriver dagstidningen ABC i sin nätupplaga.

På torsdagen kom det in samtal till larmtjänsten 112 om ett dussintals får som hade hittats döda. Över hundra får gick lösa utan att någon herde syntes till.

En av Spaniens större floder är Ebro (bilden) som går genom regionen Aragonien. Hittills har floden översvämmat ett 15.000 hektar stort område. Läget fortsätter att förvärras skriver ABC. Militärnödsenheten UME (Unidad Militar de Emergencias) är på plats för att undsätta drabbade människor.

I regionen Navarra flödar 2.700 kubikmeter vatten per sekund i Ebrofloden. Det betyder att flödet fortsätter att öka i den del av Ebrofloden som rinner genom Aragonien.

Enligt myndigheterna väntas 20.000 hektar översvämmas. Det drabbar jordbruket hårt med skador som värderas till en miljon euro. Till det kommer skador på infrastruktur.

Även 2015 översvämmades Ebro med skador till följd som värderades till omkring 200 miljoner euro i La Rioja, Navarra och Aragonien.

13.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet