Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Riv efter lyxbostäder i Marbella

Priset på exklusiva lyxbostäder i Marbella har fördubblats sedan 2011. Fastighetsmarknaden i Marbella utvecklas på olika sätt. Det är framför allt den exklusiva bostadsmarknaden där priserna har ökat mest skriver Diario SUR som tagit del av en undersökning från ett av de äldsta mäklarföretagen, Panomara.

I vissa områden som exempelvis La Milla de Oro, den gyllene milen, mellan Marbella centrum och fritidshamnen Puerto Banús har priset fördubblats sedan 2011. Andra exklusiva områden där priserna har ökat är bostadsområdet Casablanca vid hotell Meliá Don Pepe.

Försäljningen av lyxbostäder med ett pris på fyra miljoner euro fördubblades under fjolåret. Totalt gjordes 40 köp.

Siffror från Spaniens motsvarighet till statistiska centralbyrån, INE, Instituto Nacional de Estadística) visar att Costa del Sol och speciellt Marbella är en marknad som växer mest.

Provinsen Málaga låg på fjärde plats 2017 med flest bostadsoperationer, totalt 30.064 vilket var dubbelt så många jämfört med ögruppen Balearerna som hade 15.917. Bara Madrid, Barcelona och Alicante registrerade fler.

Ännu står nybyggnation och stampar på grund av en obefintlig stadsplan. Rapporten visar att nybyggnation bara har kommit igång gradvis. Under fjolåret godkändes 4.885 nya enheter och det kan jämföras med 45.000 enheter som godkändes 2007.

På grund av bristen på mark så rivs äldre hus och lämnar plats för nya exklusiva objekt.

Rapporten från Panomara visar att även hyresmarknaden i Marbella upplever en stark uppgång med en ökad efterfrågan vilket pressar priser till en oöverträffad nivå när det gäller exklusiva bostäder. Under 2017 ökade hyrespriserna med 20 procent.

Även grannkommuner till Marbella som Estepona, Benahavís och Ojén redovisar ökade priser.

13.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet