Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Iberias ägare köper 4,61 procent av Norwegian

Flygbolaget Iberias ägare International Airlines Group (IAG) överväger att köpa det norska lågprisflygbolaget Norwegian. IAG bekräftar i ett pressmeddelande att man har förvärvat 4,61 procent av ägandet i det norska flygbolaget.

Att IAG är intresserade av Norwegian beror till viss del på flygbolagets starka ställning i Spanien där de under fjolåret hade 8,4 miljoner passagerare vilket var en ökning med 24 procent. Norwegian är även starka i London.

IAG överväger att köpa Norwegian men de betonar samtidigt att några diskussioner med flygbolaget ännu inte har förts. I en kommentar som den spanska dagstidningen ABC hänvisar till skriver Norwegian att bolaget först idag via media fått kännedom om att IAG köpt 4,6 procent av aktierna i Norwegian Air Shuttle ASA.

Under första kvartalet i år gjorde Norwegian en förlust på 273 miljoner euro. Att IAG nu köper 4,6 procent av lågprisflygbolaget kommer i rätt tid.

Flera investerare har den senaste tiden varit tveksamma till Norwegians affärsmodell.
”De förlorar pengar varje dag och kan försvinna om fyra eller fem månader” har Michael O'Leary, vd för Ryanair, den främsta rivalen, sagt.

Fonden Norne Securities har tidigare bedömt att Norwegian inte kommer att överleva sommaren och beskriver flygbolaget som en ”bottenlös grop”.

IAG-gruppen har flera flygbolag som Iberia, British Airways, Vueling, Aer Lingus och Level. Att IAG är intresserade av Norwegian har varit känt länge. Den spanska affärstidningen Expansion skrev om det redan i februari ifjol.

12.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet