Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Finländare fyller Elolastadion vid bobollpremiär i Fuengirola

Uppskattningsvis 1.500 finländare väntas till Fuengirola utöver de tusentals residenta som redan finns här när den finländska boboll serien Superpesis premiärstartar den 20 till 22 april för såväl damer (lö) som herrar (sö). Räkna med tusentals finländare på läktarna.

Precis som ifjol kommer den finländske sportkommentatorn Kaj Kunnas att vara konferencier.

- Om jag förstått det hela rätt så har över 1.500 finländare bokat resa till Fuengirola för bobollsstarten. Och med några tusen bosatta där så kan faktiskt stadion som tar cirka 3.000 åskådare vara nästan utsåld, säger Kaj Kunnas till Svenska Magasinet.

Det är inte första gången som den finländska bobollsserien har premiär i Fuengirola. Ifjol spelades de första bobollsligamatcher på Zinkensdamms idrottsplats i Stockholm och Fuengirola på den spanska Solkusten. Ifjol hade 500 finländare rest till Fuengirola och i år väntas ännu fler komma.

Att spela ligamatcher utomlands är ett sätt att marknadsföra grenen som snarast har fotfäste i Finland. Boboll kan liknas vid baseboll.

På Wikipedia står det följande att läsa om boboll:

Boboll, finska: pesäpallo, spelas i huvudsak i Finland men förekommer även i Sverige på vissa platser. Sporten, som ibland kallas Finlands nationalsport är en finländsk variant av baseboll. Till skillnad från svensk brännboll, som också är en variant av baseboll, så har man i Finland ett seriespel och en liga för boboll.

Boboll var en uppvisningssport vid sommar-OS 1952 i Helsingfors.

12.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet