Svenskamagasinet
Web



AKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Fängelset i Archidona börjar nu ta emot fångar

Málagaprovinsens nya fängelse Centro Penitenciario Málaga II i den lilla staden Archidona har nu tagit emot sina första interner, under veckan kommer 200 fångar att överföras till fängelset. Överföringarna sker i grupper på ca 28 personer under bevakning av Guardia Civil.

Fängelset stod färdigt för flera månader sedan men blev då kontroversiellt använt som flyktingförläggning för 572 algeriska invandrare, varav en tog sitt liv i sin cell den 29 december. Efter detta var det nödvändigt med vissa renoveringsarbeten innan anläggningen gick att ta i bruk igen. Det var dessutom problem med dricksvattenförsörjningen, något som nu är åtgärdat.

Det är en efterlängtad anläggning av flera anledningar. Framförallt för att det befintliga fängelset i Alhaurin de la Torre är kraftigt överbelastat men också för att det innebär många nya arbetstillfällen i Archidona med omgivning.

Den nya anläggningen är stor och täcker en yta på 100.000 kvadratmeter på en tomt på hela 35 hektar. Fängelset har över 1.000 celler och en kapacitet på totalt cirka 2000 interner.

10.04.2018





 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:





Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän