Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

IRA-terrorist gripen i Fuengirola

Nationalpolisen i Fuengirola har som följd av en europeisk arresteringsorder utfärdad den 21 mars gripit en IRA-terrorist som har flytt rättvisan på Irland.

Den gripne heter Dean Evans och är 28 år gammal, han är åtalad för ett mord på Peter Butterfly på en parkeringsplats i den irländska staden Gormanston den 6 mars 2013. Dagen före rättegången skulle börja i januari förra året flydde Evans tillsammans med sin partner, två andra som var delaktiga i mordet dömdes till livstids fängelse.

De irländska myndigheterna har sedan tidigare (8 mars 2017) utfärdat en europeisk arresteringsorder mot honom för ett annat mord.

Tillslaget mot Evans utfördes av en speciell grupp inom polisen som är specialiserade på narkotika och internationella förbindelser ”Grupo de Estupefacientes y Relaciones Internacionales de UDYCO Costa del Sol” i samarbete med gruppen som lokaliserar rymmare ”Grupo de Localización de Fugitivos de la Comisaría General de la Policía Judicial” samt de irländska poliser som särskilt hanterar dessa ärenden.

Utlämningsärendet behandlas av en domstol i Madrid ”Juzgado Central de Instrucción 3”.

06.04.2018


 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän