Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Puigdemont släppt mot borgen

Kataloniens tidigare ledare Carles Puigdemont har släppts mot en borgen på 75.000 euro, detta motsvarar cirka 770.000 svenska kronor. Ett belopp som omedelbart betalades av den katalanska nationalförsamlingen ANC.

Det var domstolen i den nordtyska delstaten Schleswig-Holstein som fattade beslutet, de bestämde också att han inte får lämna Tyskland och att han skall anmäla sig hos polisen en gång i veckan.

Som vi tidigare har rapporterat om så har Spanien begärt honom utlämnad på grund av uppror mot staten samt förskingring av allmänna medel. Begreppet uppror mot staten finns inte i Tyskland och hans gärningar bedömdes inte jämförbara med det tyska begreppet högförräderi, framförallt för att de inte ansågs varit tillräckligt våldsamma och hotfulla. Förskingring av offentliga medel finns dock även i Tyskland, men det betraktas som ett ringare brott därav frisläppandet mot borgen.

Han riskerar dock fortfarande utvisning till Spanien för förskingring av offentliga medel, men då kan han bara ställas till svars för detta och inte för brott mot staten. Förskingring av offentliga medel kan i Spanien ge maximalt 12 års fängelse.

Vi på Svenska Magasinet kommer att hålla ett öga på utvecklingen och återkommer när det finns något av allmänintresse att berätta.

06.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet