Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Sveriges honorärkonsul vill se fler utländska investerare

Andalusiens regionale Arbetsmarknadsminister Javier Carnero och Pedro Megía som är Sveriges honorärkonsul och även dekanus för konsulära kåren i provinsen undertecknade igår ett samarbetsavtal för att locka fler utländska investeringar till provinsen Málaga.

Redan nu är provinsen ledande i Andalusien när det gäller investeringar som görs från utlandet med 42 procent. Det visar siffror från fjolåret från byrån för innovation och utveckling, IDEA (Agencia de Innovación y Desarrollo de Andalucía).

Under fjolåret satsade utländska intressenter i 28 företagsprojekt i Andalusien med en investering på 266,26 miljoner euro vilket skapade 1.727 arbetstillfällen. I provinsen Málaga investerades 75,56 miljoner euro från utlandet i 12 projekt som skapade 461 arbetstillfällen.

IDEA hjälper utländska investerare i Andalusien som vill starta upp projekt.

Den konsulära kåren i provinsen Málaga består av 40 konsuler.

”Vår roll är att titta efter möjliga utländska investeringar i Málaga och Andalusien och i den mån det är nödvändigt hjälpa dem att komma igång med verksamheter här” säger Sveriges honorärkonsul Pedro Megía.

En gång i tiden var detta konsulernas uppgift att knyta kontakter mellan de olika länderna. Den nu undertecknade avtalet visar konsulernas viktiga roll i handel mellan länder.

03.04.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet