Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Norwegian utökar och öppnar sin åttonde spanska bas

Med fyra baser på det spanska fastlandet, en på Mallorca och nu tre baser på Kanarieöarna har bolaget totalt åtta baser i Spanien.

Norwegian har redan en bas på Tenerife Nord men nu etablerar de sig även på den större flygplatsen Tenerife Sur. Det är den näst största flygplatsen på Kanarieöarna efter Las Palmas. Från Tenerife Sur kommer de i första hand att flyga inrikestrafik till det spanska fastlandet, bland annat till Málaga.

Norwegians etablering i Argentina är i full swing, verksamheten där skall vara i huvudsak regional men innebär också flygningar till USA och Europa och mitt i det arbetet så öppnar flygbolaget ytterligare en bas på Teneriffa. Norwegian har nu baser på de två största av Kanarieöarna och bygger därmed en strategisk närvaro mellan södra Europa och Sydamerika och framför allt Argentina.

28.03.2018

Till att börja med blir det en Boeing 737-800 med en kapacitet på 186 passagerare som baseras på Tenerife Sur, men nästa år blir det tillskott med nya Airbus 321 LR. Mycket tyder på att dessa större plan (upp till 240 passagerare) kommer att användas för trafik mellan Spanien och Sydamerika med bland annat Teneriffa som transit.

Den nya basen på Tenerife Sur tas i bruk i slutet av mars i och med att sommarsäsongen startar. De övriga sju spanska baserna är Tenerife Nord, Las Palmas, Madrid, Barcelona, Alicante, Málaga och Palma. Under sommaren kommer Norwegian att erbjuda totalt 560.000 platser på de åtta linjerna som förbinder Kanarieöarna med det spanska fastlandet, det är 16% mer än under förra året.
Airbus 321 LRBildtexter: Översta bilden visar en av Norwegians Boeing 737-800, foto FlyBg på Wikimedia Commons. Den undre bilden visar en helt ny Airbus 321 LR, foto Airbus.
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän