Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Internationell narkotikaliga avslöjad i Katalonien

En serbisk-bosnisk narkotikaliga med säte i Katalonien som bland annat smugglade droger till Sverige har avslöjats. Det är spansk nationalpolis i samarbete med serbisk polis, tullverket i Frankrike och italiensk polis som gripit 26 personer. Ligan har ägnat sig åt omfattande smuggling av hasch och marijuana skriver inrikesdepartementet i ett pressmeddelande.

Det började med att polisen grep två tidigare medlemmar i ”Pink Panthers” som ägnade sig åt juvelstölder för att i stället övergå till narkotikahandel. De två gripna befann sig i Spanien under falska identiteter.

Ligan har haft fem marijuanaplantager i stugor som hyrdes i isolerade områden utanför Barcelona, Tarragona och Girona. Personer från Serbien kom dit och arbetade som ”tillfälliga arbetare” med odling, skörd och förpackning.

Med hjälp av avlyssning har polisen kunnat ringa in samtliga som ingick i ligan. Narkotikan transporterades med hjälp av lastbilar till flera europeiska länder som Italien, Frankrike, Tyskland och Sverige.

22.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän