Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mariano Rajoy: ”Rimligt” att pensionerna höjs

Efter omfattande manifestationer och demonstrationer organiserade av spanska pensionärer säger landets regeringschef Mariano Rajoy att minimipensionerna kan komma att omvärderas och höjas för att även ta hänsyn till inflationen. Det är ”rimligt” att det vore så.

Rajoy säger också att det ekonomiska stödet till de som mist sina anhöriga i döden bör öka. Även skattelättnaderna bör öka.

Det var efter en fråga och förslag från Ana Oramas (Coalición Canarias) att pensionen borde höjas med 1,6 procent som Mariano Rajoy sa att de aktuella pensionerna bör omvärderas.

Förslagen bör ligga inom ramen för budgeten som ska presenteras senare sa Rajoy. Budgetförslaget som regeringen väntas presentera inom kort kommer att omfatta skattelättnader för pensionärer och barnfamiljer.

Sedan tidigare har Partido Popular nått en överenskommelse med Ciudadanos att taket för att behöva betala statlig inkomstskatt ska höjas från 12.000 till 14.000 euro. 63 procent av pensionärerna i dagsläget betalar inte inkomstskatt till staten eftersom de ligger under 12.000 euro.

Den äldre befolkningen i Spanien är en viktig väljargrupp för regeringspartiet. Vid det valet 26 juni 2016 var det 36,1 procent av befolkningen över 65 år som röstade på Partido Popular. Enligt den senaste opinionsundersökningen från CIS är det nu 28,8 procent som har sina sympatier hos PP.

14.03.2018

 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän