Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Estepona öppnar nytt allmänt parkeringsgarage för en euro per dag

Parkeringsgaraget ligger strategiskt under torget Plaza Antonia Guerrero vid det gamla historiska centrumet och gör staden betydligt mer attraktiv för turister, boende och andra besökare till den gamla stadskärnan.

Avgiften är en euro för parkering dagtid mellan klockan 09:00 och 21:00 samt två euro för nattparkering mellan 21:00 och 09:00.

Parkeringen har en yta på 3.405 kvadratmeter fördelat på tre plan och har en kapacitet på mer än hundra fordon. I parkeringsgaraget finns också laddningsplatser för elbilar. Projektet har inneburit en fullständig ombyggnad av torget med planteringar och en belyst fontän, torget är nu betydligt mer tillgängligt för alla.

12.03.2018

Estepona kommunfullmäktige har träffat en överenskommelse med "Association Prodiscapacitados Psíquicos de Estepona (Aprona)" för att ta hand om skötseln av anläggningen. Aprona får också hand om skötseln av den offentliga parkeringsplatsen på avenida San Lorenzo, där det finns 140 parkeringsplatser. Avtalet mellan kommunen och Aprona innebär att de de senare får tillgång till ett dussin parkeringsplatser samt att två personer med funktionshinder får anställning.

Förutom dessa två offentliga parkeringar så överlämnade kommunstyrelsen förvaltningen av ett nytt aktivitetscenter för äldre till Aprona. Detta ligger på calle Lettonia och där skall Aprona organisera evenemang och aktiviteter samt sköta öppning och stängning av anläggningen. Kommunen hjälper till med en årlig subvention, en administrativ assistent, dessutom står kommunen för städningen.

Aprona arbetar med förebyggande och tidig upptäckt av psykosociala risker och erbjuder även tjänster som en rehabiliteringsenhet för vuxna (fysioterapi och talterapi) samt dagcenter. För närvarande ingår också 130 barn i deras program.

För den som vill veta mer om Aprona, så har de en informativ webbsida (på spanska): https://aprona.jimdo.com/
Parkeringsgarage i Estepona
Bildtext: Det nya parkeringsgaraget, foto: Estepona Kommun via Twitter.Matchat innehåll SvM:
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö