Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Första fallet med permanent fängelsestraff i Málaga

Åklagarmyndigheterna i Málaga har för första gången begärt ett permanent fängelsestraff för en åtalad. Det gäller ett mord i september 2015 i Mijas där en man sköt ihjäl en irländare. Händelsen har att göra med ett ”krig” som pågått mellan två kriminella gäng från Irland som orsakat flera döda i Spanien och Irland.

Permanent fängelsestraff som är det maximala straffet enligt den spanska lagen godkändes av kongressen i mars 2015. Som namnet antyder är det ett fängelsestraff på obestämd tid.

Just nu pågår en debatt i Spanien kring permanent fängelsestraff. Det finns i dagsläget flera fall där permanent fängelsestraff åberopas av åklagare.

Sedan tidigare finns det bara ett fåtal fall där personer har riskerat permanent fängelsestraff varav en har blivit dömd. Det gäller David Oubel som den 31 juli 2015 dömdes till permanent fängelsestraff efter att med en motorsåg dödat sina två döttrar på fyra respektive nio år i Pontevedra.

För första gången vill åklagarmyndigheterna döma en person i provinsen Málaga till permanent fängelsestraff. Det gäller irländaren James Q för mordet på hans landsman Gary Patrick Hutch i bostadsområdet Ángel de Miraflores i Mijas den 24 september 2015 skriver Diario SUR.

08.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö