Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Byt bostad och bo gratis på semestern

Cirka två tusen Málagabor byter sin bostad i samband med semestern. Bara Katalonien är den spanska region som har fler invånare än Andalusien där bostadsägaren byter under semestern.

Just nu är det många som planerar för sommarens semester. De flesta väljer att bo på hotell, vandrarhem eller hyra en lägenhet. Det finns en verksamhet som växer för varje år. Det är hembyte. En spanjor bosatt på Solkusten som exempelvis byter sin bostad mot en i Sverige under semestern.

Antalet plattformar eller nätverk växer för varje år där semesterfirare byter bostad med varandra. GuesttoGuest grundades 2011 och har mer än 300.000 medlemmar från 180 länder. 15.000 nya tillkommer varje månad. Av utbudet är det 1.600 bostäder som finns i provinsen Málaga.

Portalen IntercambioCasas erbjuder samma sak, byte av bostad under semestern. Costa del Sol har det största utbudet följt av Sevilla med 1.400 bostäder. Totalt i Andalusien finns det 10.000 bostäder för byte under semestern, bara Katalonien i Spanien har fler med 10.500.

De som har prövat att byta bostad under semestern känner en trygghet. ”När man tar hand om varandras bostäder under semestern känner man ett ansvar” säger en kvinna.

Diario SUR uppmärksammar en växande marknad med att byta bostad under semestern. Vid bytet kan både bil och husdjur ingå. Rekommendationer på utflykter, allmänna transportmedel och sevärdheter är andra positiva saker man hjälps åt med.

Enligt en undersökning i EU som Ipsos Consulting låtit göra uppger 12 procent av befolkningen tänka sig att byta bostad under semestern. Flest är det i Frankrike följt av Spanien. 2018 finns det totalt 45.000 spanska bostäder inskrivna.

06.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet