Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Allt fler hittar till undervattensgrottan i Rincón de la Victoria

Cueva del Tesoro i Rincón de la Victoria är en av få tidigare undervattensgrottor som man kan besöka i Europa. Besöksantalet ökade med 30 procent under 2017. Nu har 170 meter nya räcken och ny belysning installerats.

Svenska Magasinet har tidigare berättat om grottan som får räknas till ett bortglömt utflyktsmål på kusten. Det är en läcker känsla att bege sig ned i underjorden i grottorna i Rincón de la Victoria. Ett av utflyktsmålen på Solkusten som många missar. När vi talar grottor tänker vi i första hand på Nerjagrottorna.

Även Cueva del Tesoro är värd ett besök. Faktum är att det är en av de mest unika grottorna med marint ursprung som är kända i världen. Det är den enda i sitt slag i Europa som är öppen för allmänheten. De andra grottorna finns i Mexiko och Kina.

Grottan föddes ur havet och kallas därför ”havets dotter”. Havet bildade gallerier eller grottor med kolumner och raviner. Senare under landhöjningen har läckande färskvatten bildat stalaktiter och stalagmiter.

Nya räcken har installerats samt ny belysning som ska motverka de gröna mikroorganismer som genom artificiellt ljus har förökat sig.

02.03.2018

Har du besökt "havets dotter"?
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet