Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Intresset för Rondas vinrutt växer

Intresset för att besöka vinproducenter i Ronda-området bara växer. Det gör att allt fler vinproducenter och företag anmäler sig för att ingå i projektet RVR (Ruta del Vino de Ronda). Målet är att marknadsföra distriktet och locka fler besökare.

Rondas vintur har tillsammans med provinsen Málaga blivit certifierad av den spanska vinorganisationen Acevin (Asociación española de ciudades del vino) som marknadsför vindistrikt med rutter i Spanien. Och nu kommer RVR att växa ytterligare genom att fler producenter och företag kopplade till vinnäringen ansluter sig.

Pedro Morales som är president vid RVR och även ägare till vinproducenten Bodega Lunares säger till dagstidningen Diario SUR att i nuläget ingår 50 medlemmar i programmet Ruta del Vino de Ronda. Ett antal som väntas växa till det dubbla när vinproducenter och andra företag ibland annat Vélez Málaga, Almáchar, Moclinejo och Antequera samt andra kommuner ansluter sig.

Genom att allt fler företag kopplade till vinnäringen från hela provinsen blir medlemmar kommer arbetsnamnet att byta namn till RVRM (Ruta del Vino de Ronda y Málaga).

01.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet