Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Brutalt kidnappningsförsök av fem gärningsmän som bar huvor

Det var ett kidnappningsförsök som pågick under fyra timmar som slutade med att en person misshandlades till döds med ett basebollträ. Spansk polis söker i nuläget fem personer som bar huvor.

Svenska Magasinet berättade om händelsen i tisdags hur tre personer blev utsatta för ett kidnappningsförsök på en enslig gård. Gården ligger i La Rondana nära Casares inte långt från Manilva på den spanska Solkusten.

Kidnappningsförsöket pågick från klockan 22 i måndags fram till klockan 2 på natten till tisdagen. Fem män ska ha trängt sig in i huset där tre män, 37, 38 och 72 år gamla, vilade ut efter en arbetsdag på ett jordbruk skriver Diario SUR på torsdagen.

Huset ligger ensligt i bergsområdet Sierra Bermeja och ska bara ha några enstaka möbler. Tidningen uppger att det inte ens finns ett kylskåp bara en liten tv. Det ska vara 72-åringen som är bosatt i Manilva som står som ägare till huset. De övriga två var anställda.

En av de anställda ska ha kommit loss och lämnat huset springande för att ta sig till närmaste granne för att där larma polis.

De fem gärningsmännen lämnade platsen i en terrängbil av märket Mitsubishi som Guardia Civil senare hittade övergiven på en grusväg i närheten.

Den döde mannen var i 30-årsåldern och jobbade som getherde skriver dagstidningen ABC. Obduktionen vid rättsmedicinska IML (Instituto de Medicina Legal) i Málaga visar att mannen misshandlades till döds.

Enligt ABC ska de fem gärningsmännen som samtliga bar huvor har skrikit "var är drogerna" när de trängde sig in i huset. Tidningen hänvisar till källor vid Guardia Civil som uppger att händelsen kopplas till narkotikahandel.

01.03.2018
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet