Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Mijas hyllar sin OS-medaljör

Snowboardcrossåkaren Regino Hernández som tog Spaniens första medalj i ett vinter-OS på 26 år har hyllats i Mijas för sin insats. Regino är född i den spanska enklaven Ceuta i Nordafrika men var bara bosatt där i några månader innan hans föräldrar flyttade till Mijas på den spanska Solkusten.

Nu har han mottagit utmärkelsen Hijo Adoptivo de la ciudad, där han blir stadens egen adoptivson. Borgmästaren Juan Carlos Maldonado tillsammans med övriga i kommunfullmäktige uppvaktade Mijas stora sportstjärna.

Förutom utmärkelsen berättade borgmästaren att den stora sportanläggningen Ciudad Deportiva i stadsdelen Las Lagunas kommer att uppkallas efter OS-medaljören.

”Vi vill tacka dig för att du har satt Mijas namn på världstoppen i sport” sa borgmästaren. En rörd Regino tackade för hyllningarna och sa att han inte hade uppnått detta om det inte hade varit för det stöd han fått från Mijas.
”Trots att jag föddes i Ceuta och växt upp i Mijas har jag lyckats ta en medalj i en sport som kräver snö”.

Mijasborna fanns på plats vid kommunhuset i samband med hyllningarna. Många ville se en skymt av kommunens bronsmedaljör inte minst barn och ungdomar.

Tidigare hade Spanien två OS-medaljörer. Det blev guld i slalom genom Francisco Fernández Ochoa i Sapporo 1972 och brons till systern Blanca 20 år senare i Albertville.

Det ska tilläggas att Spanien fick ytterligare ett brons genom Javier Fernández López i konståkning vid vinter-OS som avslutades igår i Sydkorea.

26.02.2018Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet