Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Nerja kommun vill installera konstgjorda rev i havet

Nerja kommun vill anlita ett företag som är specialister på att montera konstgjorda rev på havsbottnen. Anledningen till satsningen med konstgjorda rev ligger kommunens förhoppning om att främja undervattensturism.

Kusten öster om Málaga och Costa Tropical är ett paradis för dykare. Och det har varit en dröm i många år för dykare och turistföretag i Nerja att skapa artificiella rev i havet utanför Maro och Cerro Gordo för att öka den biologiska mångfalden och göra platsen mer attraktiv för turister.

Hittills har inte regionalregeringen Junta de Andalucia velat lyssna med det örat. Nu har kommunalråd med ansvar för miljö, stränder och turism tagit de första stegen för att nå målet skriver Diario SUR på måndagen.

En första studie ska genomföras som omfattar alla miljö- och rättsliga aspekter. Målet är att installera konstgjorda rev och skapa en naturlig miljö som blir ett undervattensmuseum som finns på andra håll i Spanien exempelvis vid Kanarieöarna.

Turistföretag som dykfirman Centro de Buceo på Burriana-stranden och Bernabé Jorge Toledo samt Miguel Joven som spelade Tito i den gamla tv-serien Verano Azul arbetar för närvarande med att utveckla och främja olika initiativ som är kopplade till turism i kustområdet.

26.02.2018Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet