Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Flera döda när zigenarfamiljer drabbade samman i knivslagsmål

Över 30 anställda vid Guardia Civil fick under torsdagskvällen rycka ut till Coín efter att två familjeklaner drabbats samman i ett storbråk med knivar och påkar. Två personer dödades och flera skadades i slagsmålet i stadsdelen Fuensanta i Coín. Diario SUR och La Opinión de Málaga skriver på fredagen att det rör sig om två zigenarfamiljer.

Totalt dödades två personer, två bröder som tillhör en av familjerna. Två fick föras till sjukhus med omfattande skador medan flera andra fick lättare skador. Det uppstod även materiella skador, totalt fyra bilar varav en bil brändes upp och ett hus som fick omfattande skadegörelse. Flera sopcontainers brändes också.

Diario SUR skriver att mer än 30 uniformerade civilgardister och ett dussintal medlemmar från den lokala polisen placerades ut under natten i stadsdelen Fuensanta för att förhindra ytterligare incidenter och repressalier.

Polisen har även upprättat polisskydd hos en av familjerna som har känt sig hotade.

Under fredagen har tre personer gripits som är misstänkta för mord och misshandel. Ytterligare gripanden utesluts inte. Flera förhör har gjorts under dagen efter bråket där minst 20 personer deltog.

La Opinión de Málaga uppger att familjerna har legat i fejd med varandra sedan länge och att nattens konfrontation inte var någon isolerad händelse.

Familjerna är kända som ”los franceses”, en familjeklan som är religiösa och som har en egen kyrka nära stadsdelen, samt den andra klanen som går under namnet ”los mudos”.

05.01.2018

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö