Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Näringslivet och hotellägarna vill ha direktlinje till Marbella

Det är framför allt näringslivet och hotellägarna i Marbella som förespråkar en ny pendeltågslinje mellan Málaga och Marbella via flygplatsen. Borgmästaren Fransisco de la Torre i Málaga är inne på samma linje medan regeringspartiet Partido Popular inte har kommit med något officiellt uttalande ännu.

En nybyggd pendeltågslinje ses som det bästa alternativet i dagsläget. Det är inte logiskt att bara utgå ifrån att den gamla linjen till Fuengirola ska förlängas till Marbella.

En resa till Marbella utmed den gamla sträckningen skulle ta över en timme och det är inte konkurrensmässigt jämfört med att välja bil eller buss. Det menar Enrique Guerrero, presidenten för näringslivsföreningen APYMEM (Asociación de la Pequeña y Mediana Empresa de Marbella).

Näringslivet i Marbella har under många år betonat behovet av en pendeltågslinje från Málaga till Marbella. Enda möjligheten i dagsläget att ta sig mellan de två största städerna på kusten är via landsväg. Biltrafiken är under stora delar av året mycket intensiv med köbildning som följd. Och höga priser på betalmotorvägen gör inte situationen bättre på gamla kustvägen.

Luis Callejón som är president för hotellföreningen AEHCOS (Asociación de Hoteleros de la Costa del Sol) säger att enda alternativet är att bygga en ny linje, om inte från Málaga stad i vart fall från flygplatsen. Med en sammanslutning till den gamla linjen och den nya som inte har så många hållplatser.

Nyligen bildades plattformen, Plataforma por el Tren Litoral en la Costa del Sol, efter ett initiativ av Rotary för att snabba på projektet med en snabblinje. Talesperson för plattformen är advokat Alejandro Criado.

30.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö