Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Regnovädret: 20-talet skadade vid tågurspårning mellan Málaga och Sevilla

Omkring 20 personer uppges ha skadats, några allvarligt, vid en olycka på linjen mellan Málaga och Sevilla. Olyckan inträffade strax efter klockan 10 på onsdagen. Regnovädret ska ha varit orsaken till en tågurspårning på medeldistanslinjen 13901.

79 passagerare ska ha befunnit sig på medeldistanståget som spårade ur. De person fördes till sjukhuset Hospital Virgen del Rocío i Sevilla medan de övriga skadade togs till vårdcentraler.

En del av järnvägen mellan Arahal och El Sorbita ska ha skadats i samband med regnovädret.

Nyhetsbyrån EFE uppger att jordbrukare som arbetade i området var de första som anlände till olycksplatsen för att ta hand om skadade. Strax efteråt kom ambulanspersonal. Bland de skadade finns en person med bruten höft, skriver den spanska dagstidningen ABC.

Ett ögonvittne säger till tidningen att flera passagerare är skadade medan andra klarat sig med blåmärken. Tåget som är ett medeldistanståg som trafikerar sträckan Málaga-Sevilla har bränsletankar ombord. De ska ha sprungit läck och det fanns fara för explosion varför området evakuerades.

En av passagerarna som färdades på tåget var talespersonen för det politiska partiet Ciudadanos i Málaga, Carlos Hernández White. "Det kändes som ett jordskalv vid urspårningen" säger han till tidningen Diario SUR.

Järnvägslinjen var tidigare i morse stängd mellan klockan 07.45 till 09.25 men öppnade kort före olyckan. Andalusiens regionala president Susana Díaz skriver på Twitter om att järnvägsbolaget Adif kommer med en förklaring till varför de öppnade linjen.

Larmtjänsten Emergencias 112 uppger på Twitter att 21 personer har skadats varav tre allvarligt i samband med en tågolycka på linjen Málaga-Sevilla som ska ha inträffat nära samhället Arahal i provinsen Sevilla.

Det har under morgonen kommit intensiva regn på kort tid. De första mätningarna uppger att 54 mm har fallit i Archidona, 51 i Fuente de Piedra och 45 Bobadilla.

Regnovädret väntas fortsatta fram till i morgon torsdag. På fredag ska vädret stabiliseras och på lördag utlovas solsken.

(Foto: Twitter delat @nlopilar)

29.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö