Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Ny webbplats ska hjälpa utländska pensionärer kring hälsovårdstjänster

En webbplats som ger hjälp för utländska pensionärer om hälsovård har utarbetats av det brittiska konsulatet i samarbete med universiteten i Birmingham och Málaga. Det är en tvåspråkig webbplats som i första hand riktar sig till mot äldre utlänningar som är bosatta på kusten.

Webbplatsen erbjuder användbar information om hur man får ytterligare hjälp och stöd och ger information om den offentliga hälsovården samt volontärgrupper som hjälper residenta utlänningar i Spanien över 50 år.

Projektet som går under namnet ”Support in Spain” (Apoyo en España) presenterades på tisdagen vid den juridiska fakulteten på Málagas universitet av den brittiske konsuln i Andalusien, Charmaine Arbouin, och Neil Hesketh, från Birmingham universitet.

Projektet är ett resultat av en studie som visade behovet av en webbplats riktad mot brittiska medborgare över 50 år som innehåller kontaktuppgifter till volontärer och statliga myndigheter. Samt svar på de vanligaste frågorna som rör folkhälsa, hjälp till handikappade eller kompletterande dokumentation på spanska.

Webbplatsen har också lanserats på spanska så att läkare, socialarbetare och övriga invånare i Spanien kan få tillgång till information om vilken hjälp som finns.

Även svenskar och andra utländska språkgrupper kan använda sig av informationen som ges på engelska och spanska.

29.11.2017

Webbplatsen hittar du här
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö