Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Málagabo fann väska med över 6.000 dollar, polisen spårade ägaren på 90 minuter

Det tog 90 minuter för spansk polis att spåra ägaren efter att en 40-årig Málagabo på en parkbänk i Paseo del Parque fann en väska som innehöll 6.293 dollar. Lokalpolisen lyckades spåra ägaren via den amerikanska ambassaden.

Det är Diario SUR som på tisdagen berättar solskenshistorien som inträffade strax efter klockan 19 den 19 november då lokalpoliserna mottog väskan som en 40-årig Málagabo hade hittat på parkbänken mitt emot hamnen. Tack vare att väskan innehöll kreditkort, hälsovårdskort och körkort utfärdat i USA så kunde polisen spåra ägaren.

Polisen hade även kontaktat de kryssningsfartyg som vid tillfället låg i Málaga hamn. Där fick de polisen inget napp varpå de kontaktade den amerikanska ambassaden i Madrid.

Det visade sig att väskan tillhörde en kvinnlig turist från Texas som hade kommit till Málaga på semester. Ambassaden i Madrid kontaktade kvinnan och meddelade att hon kunde hämta sina tillhörigheter i kommunhuset.

Hon anlände till kommunhuset 08.30. Då hade det gått en och en halv timme efter att väskan hittats på en parkbänk. Kvinnan var mycket glad då hon trodde att hon hade förlorat sina värdesaker.

Málagas borgmästare Francisco de la Torre ringde personligen upp lokalpoliserna och berömde dem för deras snabba ingripande och hantering av ärendet som fick ett lyckligt slut.

28.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö