Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

PSOE vill ha bort fartkameror efter att antalet olyckor reducerats

Costa del Sol och Málaga är den provins i Spanien där flest trafikböter skrivs ut tack vare de fartkameror som är installerade. Nu har det största oppositionspartiet, PSOE, lagt fram ett förslag i kongressen att de fartkameror som placerades ut på vägsträckor som tidigare hade många olyckor ska reduceras.

Den spanska dagstidningen ABC skriver att förslaget har fått stöd av Ciudadanos, Podemos och Grupo Mixto. Däremot har regeringspartiet Partido Popular röstat emot förslaget. De anger som skäl att fartkamerorna har bidragit till att få ned antalet olyckor.

Förutom att få bort vissa fartkameror finns även ett förslag på att öka fartgränsen till 90 km/h på sträckor utmed kustvägen A-7:an och A-45:an som i dagsläget har 80 km/h som fartgräns.

Avelino Barrionuevo som är ledamot från Málaga i kongressen för Partido Popular säger att fartkamerorna har minskat antalet olyckor med 300 procent sedan de installerades. Kamerorna installerades på platser med över 30 dödsfall. Därefter har inga dödsfall rapporterats.

24.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö