Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Andalusiens president mötte Cecilia Malmström

Det går bra för Andalusien som sätter rekord i export och det råder politisk stabilitet. Det var beskedet under gårdagen när regionens president Susana Díaz mötte Cecilia Malmström, EU-kommissionär med ansvar för handelsfrågor, i Bryssel.

Andalusiens regionala president Susana Díaz gör sitt tredje officiella besök i Bryssel. Igår mötte hon den svenska EU-kommissionären Cecilia Malmström och kunde berätta att Andalusien sätter rekord i export med 22.727 miljoner euro mellan januari och september. Det är en ökning med 20 procent jämfört med samma period ifjol.

”Vi har en positiv handelsbalans och det går bra för Andalusien. 17.000 andalusiska företag står för exporten varav 5.000 av dem visar en stabil kurva. Dety nya handelstavtalet mellan EU och Japan är något mycket positivt”, sa Susana Díaz i samband med en presskonferens på tisdagen.

Efter Katalonien är Andalusien den region som exporterar mest livsmedel. När det gäller olivolja till utlandet är Andalusien störst. Även områden som teknologi och flyg växer.

Susana Díaz betonade den politiska stabilitet som råder i Andalusien jämfört med Katalonien vars president har blivit avsatt och i dagsläget befinner sig i Bryssel.

22.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö