Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Anstalt blir tillfällig flyktingmottagning

Spaniens inrikesminister Juan Ignacio Zoido kommer att hålla ett möte med Algeriets ambassadör i Spanien, Taous Feroukhi, efter att hundratals algerier på kort tid illegalt tagit sig in i Spanien via flyktingbåtar. Det handlar om en ”alarmerande stort antal mindre båtar” som på illegal väg för in algerier till Spanien.

Zoido kommer att be den algeriska regeringens representant i Spanien att förstärka gränskontrollen för att undvika illegala flyktingströmmar som utvecklar sig till tragiska människoöden.

Som Svenska Magasinet berättade under gårdagen har över 500 illegala flyktingar anlänt till Spanien de senaste dagarna. Mellan den 26 oktober till 3 november anlände ytterligare 600 algerier. Var och en betalar ca 600 euro för en resa som börjar klockan två på morgonen och slutar klockan sju eller åtta efterföljande dag skriver den spanska dagstidningen ABC.

Majoriteten är män mellan 18 till 25 år som även tar med sig några kvinnor varav några är havande.

Diario SUR skriver på tisdagen att 519 illegala flyktingar som har anlänt de senaste dagarna kommer tillfälligt att placeras på den nybyggda fångvårdsanstalten i Archidona utanför Málaga som blir en flyktingmottagning CIE (Centro de Internamiento de Inmigrantes). De kom i 49 mindre båtar till Murcia-regionen.

Fångvårdsanstalten i Archidona blir provinsen Málagas andra fängelse och kommer att invigas 2018. Det är på 102.232 kvadratmeter med 1.008 celler i 12 avdelningar. En större gymnastiksal som finns på anstalten kommer att bli tillfällig flyktingmottagning skriver tidningen.

21.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö