Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Black Friday, readag och starten på julhandeln

Eller Viernes Negro som det heter på spanska innebär starten på julhandeln, de flesta handlarna och framförallt de stora butikskedjorna erbjuder mycket generösa rabatter.

Det är en tradition som har importerats från USA och den har växt sig starkare för varje år, den hålls traditionellt fredagen efter Thanksgiving day som i sin tur alltid är den fjärde torsdagen i november. Så i år infaller den följaktligen den 24 november, vissa företag har förlängt reorna till att omfatta hela helgen och vissa tjuvstartar en eller flera dagar innan.

Det handlar om stora rabatter, så det kan vara lönande att göra sina julklappsinköp redan nu. Nedanstående lista visar erbjudanden från några av aktörerna, de flesta företagen finns i hela landet och vi reserverar oss för lokala variationer.

20.11.2017

Erbjudanden, ett urval.

El Corte Ingles: Ger rabatter på mellan 10 och 40% på tv, datorer, smartphones och andra elektroniska produkter. Modeavdelningen har också rabatter, där finns GAP kläder med 50% rabatt på plagg nummer två. Men de har rabatter på alla avdelningarna och huvuddelen av rabatterna finns kvar fram till den 24 december

Media Markt: En av de som alltid är med på Black Friday, men än är inget känt om deras kampanjer.

Ikea:  Har ger upp till 60 % rabatt på ett stort sortiment olika produkter, detta erbjudandet varar från den 20 till den 26 november.

Zara:  Rabatter på 20% på i princip allt.

H & M:  Rabatter på upp till 30% på utvalda produkter

Worten: De har rabatter på upp till 50% på utvalda produkter mellan den 17 och 26 november.

Toys R Us: Rabatter upp till 50%.

Decathlon: Det kommer att finnas rabatter på mellan 20% och 50%.

Carrefour: Erbjuder rabatter på mellan 15% och 30%,

Amazon: Den amerikanska detaljhandeln jätte har preparerat en särskild webbsida med rabatter på upp till 70%. Detta är en av de mest populära butikerna för Black Friday / Viernes Negro.
Viernes Negro

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö