Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

600 afrikanska migranter räddade nära Spanien

Ett ovanligt stort antal migranter har de senaste dagarna strömmat till södra Spanien, till Andalusien och Murcia och ända upp till Costa Blanca samt till den spanska exklaven Ceuta.

Cirka 600 afrikanska migranter räddades utanför Spaniens kust under de senaste 24 timmarna, sade en räddningspatrull i lördags. Guardia Civil och Salvamento Maritimo (sjöräddningen) tillade att räddningsarbetet då fortfarande pågick. I lördags anlände de flesta migranterna till den sydöstra regionen Murcia, där anlände 431 personer ombord på 41 provisoriska båtar. Patruller hittade också mer än 110 personer i Alboranhavet, mellan Marocko och Andalusien. I Gibraltarsund hittades 48 personer på fyra olika flytetyg.

Spanien är den tredje mest trafikerade porten för migranter som anländer till Europa, men långt efter Italien och Grekland. Antalet personer som kommer till sjöss i Spanien har dock nästan tredubblats under det senaste året till 17 687.

Många afrikaner som ger sig ut på den långa vägen till Europa försöker undvika den farliga centrala medelhavsrutten via Libyen till Italien för att istället ta den betydligt säkrare vägen via Marocko och Spanien.

Enligt den internationella organisationen för migration (IOM) har nära 160 000 människor gjort den farliga korsningen till Europa i år och nästan 3 000 dog eller blev förklarade saknade när de försökte.

20.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö