Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Gravid tolvåring i Murcia

En tolvårig flicka kom tillsammans med sina föräldrar in på sjukhuset Virgen de la Arrixaca i Murcia i onsdags med buksmärtor.

Läkarna som undersökte henne upptäckte att hon var gravid och aktiverade det protokoll som har fastställts för ett eventuellt sexuellt övergrepp. Guardia Civil kopplades in och gjorde en undersökning, de kom fram till att det fanns "ingen indikation på kriminalitet" eller spår av att flickan utsatts för sexuella övergrepp eller missbruk.

Uppenbarligen har barnet blivit gravid som resultat av ett umgänge med en pojke i samma ålder och det har varit fullt samtycke. Både flickan och pojken är av sydamerikanskt ursprung och bor i en stad i Murciaregionen.

Eftersom båda är under 14 år så kan ingen av dem fällas för något brott eftersom de inte är straffmyndiga enligt spansk lag. De sociala myndigheterna gör dock en utredning för att undersöka flickans familjeförhållanden, den kan eventuellt utmynna i att en fosterfamilj blir inkopplad för att garantera flickans och det framtida barnets välbefinnande.

Psykologiskt bistånd erbjuds också alltid till minderåriga som blir gravida. Vid en eventuell önskan att avbryta graviditetsprocessen måste flickan ha tillstånd av sina föräldrar eller vårdnadshavare, något som fastställdes genom den senaste reformen av abortlagen i Spanien.

17.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö