Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Konsuler diskuterade säkerhetsfrågor med Mijas kommun

Sveriges honorärkonsul i provinsen Málaga, Pedro Megías, medverkade tillsammans med nästan ett trettiotal konsuler i samband med ett möte i Mijas kommun igår onsdag. Mötet handlade om de problem som den utländska befolkningen i första hand möter.

Samordning för säkerhet, bekämpning av könsrelaterat våld och skatter är några av de ämnen som intresserar den utländska befolkningen mest. Det kunde Mijas borgmästare Juan Carlos Maldonado och den konsulära kåren i Málaga konstatera efter att ha tagit del av information av den utländska befolkningen i Mijas som består av 125 olika nationaliteter.

Nästan ett trettiotal konsuler som representerar främst länder från den europeiska kontinenten medverkade vid mötet som hölls på en restaurang i La Cala de Mijas. Även kommunalrådet för utlänningsavdelningen, Roy Pérez, i Mijas kommun medverkade liksom polischefer.

Mijas kommun uttrycker sin uppskattning över att få information från den utländska kolonin kring saker som i första hand bekymrar dem.

Det informerades också om VIOGENEX som är en grupp som arbetar mot könsrelaterat våld. De informerar och hjälper utländska kvinnor som utsatts för detta gissel.

”Det var ett mycket positivt möte eftersom det bidrar till en bättre kunskap hos medborgarna vi representerar och de tjänster som erbjuds av kommunen” sa den svenska honorärkonsuln Pedro Megías som också är dekanus för den konsulära kåren i Málaga.

(Arkivbild)

16.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän


Vittsjö