Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Tesla utökar i Spanien

Den amerikanska elbilstillverkaren Tesla utvidgar med fler laddstationer, en ny butik, ett servicecenter och de utesluter inte ännu fler etableringar i Spanien.

De har sedan tidigare en butik (Tesla Store) med integrerat servicecenter på Calle Roselló 257 i Barcelona samt en temporär butik i Pozuelo de Alarcón (Madrid). Idag öppnar de en permanent butik i centrala Madrid på Calle Serrano 3. De kommer också att öppna ett servicecenter med egen personal i Madrid, platsen är redan beslutad men de vill än inte avslöja var i Madrid den kommer att ligga.

Tesla har i nuläget 16 laddstationer i drift i Spanien, detta kommer att utökas till 24 före årets slut.

Det finns inga officiella försäljningsprognoser för de två modeller som de erbjuder på den spanska marknaden (modell X och S). Men till och med oktober har 300 Tesla registrerats i Spanien, jämfört med bara 30 under samma period förra året.

Företaget, grundat av Elon Musk är verksamt i Spanien med dotterbolaget Tesla Spain SL sedan drygt ett år. Det kan i sammanhanget nämnas att Tesla kommer på fredagsmorgonen spansk tid att att presentera en ny fordonsmodell i USA, en tung elektrisk lastbil!

16.11.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö