Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Skolorna i Spanien moderniserar frånvarorapporteringen

Ett enkelt SMS-meddelande till föräldrarna har sedan flera år tillbaka varit standard för lärarna i de spanska skolorna att kontrollera frånvaro av eleverna. Men detta har medfört stora utgifter för utbildningsministeriet och för att spara pengar övergår de nu till att använda en app.

Det tidigare SMS systemet har varit effektivt då det avsevärt har minskat frånvaron i klassrummen eftersom det visade sig att föräldrarna litade på att barnen gick till skolan, när de ibland i själva verket gjorde något helt annat.

Så nu övergår skolorna till att använda appen: iPasen. Allt kommer att vara gratis och effektiviteten blir den samma. Istället för ett SMS kommer föräldrarna att få ett meddelande på sin mobil via appen. Appen har i själva verket använts i flera år, men nu kommer användningen att bli generell.

16.11.2017

För att det skall fungera måste föräldrarna registrera sig i iPasen, som finns för både Android och iOS-enheter. Den erbjuder praktiskt taget samma funktioner som PASEN-webbaplikationen uppger ministeriet. Det vill säga att när appen har laddats ner så får föräldrarna samma kommunikation som via SMS, men genom meddelanden. Dessutom kan föräldrarna genom appen kolla kalendrar och framförallt få en återkoppling direkt med sina barns lärare.

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö