Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Strömhoppet av företag från Katalonien fortsätter

Över 2.400 företag har flyttat sina huvudkontor sedan oktober, närmare tusen företag har också flyttat sina skatteadresser. Och inte nog med det, även egenföretagare försvinner i en takt av 40 om dagen.

Detta innebär att 40,5 procent av företagen som har bytt adress på huvudkontoret även har flyttat rent skattemässigt, enligt nyhetsbyrån Efe.

När det gäller moms (IVA) så säger skattemyndigheten "Agencia Triburaria" att bidragen från företag registrerade i Katalonien har gått ner 3 procent under andra halvan av oktober i förhållande till första halvan. Vissa sektorer är drabbade hårdare än andra, energi, vatten och byggsektorn har sjunkt med närmare 20%, medan finanssektorn har minskat med fyra procent.

16.11.2017

Nu är det inte bara de stora företagen som ser om sitt hus, även egenföretagarna försvinner från Katalonien i snabb takt. I oktober förlorade Katalonien 1.259 egenföretagare "autónomos" vilket motsvarar 40 om dagen. Uppgiften kommer från "Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos (ATA)".

I ett meddelande som släpptes igår av ATA registreras en minskning från 549.258 till 547.999 självständiga företagare under den senaste månaden, vilket enligt federationen lyfter fram situationen för den politiska kris som Katalonien går igenom.

Bildtext: Lorenzo Amor, Ordförande för föreningen Federación Nacional de Asociaciones de Trabajadores Autónomos (ATA).

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet


Vittsjö