Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Brittiska turister identifierade – utsatte piloter för grön laser

Två brittiska turister, en 41-årig man och dennes 15-årige son, har blivit identifierade att ligga bakom händelsen strax före midnatt i tisdags då flera piloter i samband med landning på Málaga flygplats utsattes för grön laser. De två britterna är bosatta på hotell Don Pablo i Torremolinos. Det uppger flera lokala medier på torsdagen.

Det var en ledig nationalpolis som fanns på samma hotell som slog larm efter att ha observerat det gröna ljuset från en balkong. Som Svenska Magasinet berättade under gårdagen riktades grön laserstråle mot flygplan som var på väg att landa på flygplatsen efter klockan 23 på tisdagskvällen.

Uppgifterna som polismannen kunde lämna stämmer med piloternas tidsangivelser och att den gröna strålen kom från området Bajondillo. Polismannen fotograferade händelsen vid hotellet.

Den gröna laserstrålen kom från våning sex på hotell Don Pablo. Enligt Diario SUR:nätupplaga ska de brittiska turisterna erkänt. De har använt sig av två pennformade laser (bilden).

Händelsen ses som mycket allvarlig och de två britterna riskerar böter på mellan 30.001 till 600.000 euro.

Samtidigt uppger Diario SUR att ytterligare en händelse med grön laserstråle som riktats mot piloter inträffade under gårdagen. Det gäller ett Ryanair-flyg som utsattes vid midnatt. Strålen kom någonstans från Campanillas.

10.08.2017

Piloter utsattes för grön laser under landning i Málaga
 

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän