Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Upp emot 3.000 migranter planerar ta sig in i Ceuta

Spanien har beslutat att stänga gränspassagen El Tarajal i den spanska enklaven Ceuta efter flera dagars oroligheter. Inrikesdepartementet har beslutat att utöka säkerhetsstyrkan i området. Mellan1.500 till 3.000 migranter i huvudsak män mellan 20 och 30 år från länder söder om Sahara befinner sig i dagsläget i bergen när gränsen till Ceuta.

Tillståndet i Ceuta beskrivs som en växande migrationskris. Under gårdagen skadades både gränspolis och migranter efter att 186 män stormat gränspassagen El Tarajal. Stormningen överraskade gränspolisen som vid tillfället hade åtta poliser i tjänst varpå panikscener uppstod.

Efter gårdagens händelser har Inrikesdepartementet beslutat att införa en temporär stängning av gränsen. Samtidigt utökas personalen vid Guardia Civil och nationalpolisen för att skydda gränsen.

De spanska enklaverna Ceuta och Melilla som är EU:s gräns i Nordafrika lider under ett omfattande migrationstryck. Hittills under augusti har 260 migranter lyckats att ta sig in i Ceuta skriver Diario SUR på torsdagen.

Marockanska säkerhetsstyrkor samarbetar med spansk gränspolis. Det åligger marockanska säkerhetsstyrkor att mottverka stormningsförsök av migranter. Nyligen lyckades de skingra en grupp på 500 personer som planerade att ta sig in i Ceuta.

10.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet