Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Här grips rysk maffialedare i Mijas

I en gemensam insats mellan Guardia Civil, spansk nationalpolis och polisen i Estland har en av Rysslands större kända maffialedare gripits i Mijas på den spanska Solkusten. Polistillslaget går under namnet ”Fulcrum-Carinatus” och har riktats mot en av de större kriminella organisationerna under namnet ”Kemerovo” som bland annat ansvarar för omfattande narkotikahandel men även vapenhandel och prostitution.

Enligt pressmeddelandet från Guardia Civil har totalt fyra ledare med kopplingar till organiserad brottslighet gripits, bland annat Vyacheslav Gulevich som greps i Mijas. De övriga tre greps i Tallin.

Utredningen har pågått under två års tid och tog ny fart efter att ”gudfadern” Nikolai Tarankov hittats skjuten till döds i september 2016. Tarankov var verksam i kriminella kretsar sedan 1980-talet och sysslade med indrivning, narkotikahandel, vapenhandel och prostitution. Han var även verksam i Sverige.

I Estland och Ryssland uppstod det konflikter mellan kriminella grupper som slogs om den illegala marknaden. En av dessa var Vyacheslav Gulevich som nu har gripits i Mijas. Av säkerhetsskäl hade han valt att lämna Östeuropa och bosätta sig i Spanien för att etablera en bas här och ägna sig åt penningtvätt.

Ytterligare en som var ute efter att ta makten över ”Kemerovo” var Paata Sakhokia som i juni greps i Reus (Tarragona) i Spanien.

08.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet