Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Snabbgående vattenskotrar sätts in mot illegal invandring och narkotika

4.000 euro tar organiserade maffialigor för att transportera migranter över Gibraltar sund i Medelhavet med vattenskotrar. Nu utökar Spanien kontrollen vid Gibraltar sund när det gäller illegal invandring och narkotikasmuggling.

Antonio Sanz som är regeringens delegat i regionen Andalusien tillsammans med Jesús Núñez vid Guardia Civil i Algeciras visade vid en presskonferens nyligen de vattenskotrar som gränspolisen i enheten GEAS (Grupo Especial de Actividades Subacuáticas) har fått till sitt förfogande.

Vattenskotrarna kan komma upp i 100 km/h och har en räckvidd på mer än tre timmar. ”Det blir en bra förstärkning som bidrar till det viktiga arbete som de 826 gränspoliser utför i Gibraltar sund i kampen mot illegal invandring, organiserad brottslighet och narkotikahandel.

Under sommaren har gränspolisen i Gibraltarområdet förstärkts med 150 personer vid Guardia Civil och nationalpolisen enligt OPE-planen för sommaren (Plan Verano Seguro, la Operación Paso del Estrecho).

Jämfört med förra året har människosmugglare som använder sig av mindre vattenfarkoster ökat med 180 procent i år. Det är i huvudsak minderåriga som smugglas in i Spanien via vattenskotrar. Av de som myndigheterna omhändertagit är 72 procent minderåriga (84 män och tre kvinnor).

07.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet