Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Chauffören har avvikit – ska ha orsakat fyra spanjorers död

Indiska myndigheter meddelade på söndagen att den lastbilschaufför som greps för att ha frontalkrockat med en turistbuss varpå fyra spanska medborgare avled har avviket. Vid frontalkrocken som inträffade i Andra Pradesh avled Josefa Morán Molinillo, Vicente Pérez Moreno och María Nieves López Navarro samtliga hemmahörande i Ronda samt Francisco Pedrosa Gijón från Vélez de Benaudalla som arbetade och var bosatt i Málaga.

Totalt var det 14 personer som färdades i turistbussen. Nio skadades varav två uppges vara allvarligt skadade. Sju av de skadade återvänder till Málaga under måndagen.

Chauffören som körde lastbilen söks i dagsläget av indisk polis skriver den spanska dagstidningen ABC. Indiska myndigheter uppger att mannen höll för hög hastighet och miste kontrollen. I början rapporterades det att mannen gripits men den uppgiften stämmer inte.
”Vi gör allt vi kan för att fånga honom” säger polischefen i Andra Pradesh till den spanska nyhetsbyrån EFE.

De spanska resenärerna hade rest till Indien med stiftelsen Fundación Vicente Ferrer. Fyra av resenärerna hade varit i Indien tidigare där de höll på med hjälpprojekt.

Ronda kommun höll en tyst minut vid 12-tiden på måndagen och utlyst tre dagars officiell sorg.

07.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Tidigare nyheterSkicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet