Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Antalet utvandrade Málagabor som återvänder växer

Inte på tio år har antalet födda i provinsen Málaga som tidigare utvandrat för att nu återvända varit så många som under fjolåret 2016. Över 1.500 tidigare födda i provinsen Málaga återvände under fjolåret. Det var en ökning med tio procent jämfört med året innan och en ökning med 82 procent jämfört med året 2010.

Majoriteten av spanjorerna i provinsen flyttar till EU-länder eller till spansktalande länder i Sydamerika. Trots att antalet återvändare ökar fortsätter emigrationen att vara större skriver dagstidningen La Opinión de Málaga.

Migration är ett fenomen som tillhör den spanska historien där personer har lämnat landet för att söka arbete i andra länder. Europa, Sydamerika och även avlägsna delar som Australien har lockat tusentals spanjorer.

När demokrati infördes i Spanien minskade utflyttningen fram till att den ekonomiska krisen slog till 2007 vilket gjorde att många yngre personer emigrerade. Det är dessa som återvänder och antalet som flyttar tillbaka till provinsen Málaga ökar.

I länder som Argentina, Frankrike, Marocko, Storbritannien och Tyskland bor omkring 60.900 spanjorer som är födda i provinsen Málaga.

07.08.2017

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:
Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet