Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Spanska utflyktsmål, del 5

Del fem av spanska utflyktsmål bjuder på en omväxlande natur och trevligt avsvalkande badvatten, vilket kanske kan behövas i sommarvärmen.

Nu handlar det om La Viñuela, som är både en liten by med inte fullt 2.000 invånare samt en stor och vacker sjö. Sjön som heter “Embalse La Viñuela” är en konstgjord sjö och är en av Spaniens största sötvattensjöar. Sjön är dricksvattenreservoar och inga motordrivna båtar är tillåtna, annars är alla former av vattensport tillåtet. Det är en utmärkt badsjö och dessutom kan man fiska i sjön.

10.07.2017

Av Jonny Erixon

Omgivningen är dramatisk med det dominerande bergsmassivet La Maroma som är 2.066 meter högt och ingår i bergskedjan Sierra de Tejeda. Området hör till “comarca de la Axarquía” på gränsen mellan Màlaga och Granadaprovinserna. Men det är under en timmes bilfärd från Málaga och bara 20 minuter från Torre del Mar vid Medelhavet.
La Viñuela
Som jag nämnde innan så är det en bra badsjö, här finns gott om små stränder. Många av dem med träd ända ner till vattenbrynet, det finns också iordningställda picknickområden komplett med grillar, bord och bänkar. Alla träd och det lugna läget gör att det är ett intensivt fågelliv runt sjön.

För den som vill äta eller övernatta så finns det några restauranger, och strax utanför byn ett litet fyrstjärnigt hotell “Hotel La Viñuela”. Det finns också en välutrustad campingplats “Camping Rural Presa La Viñuela” som även har bungalows. Campingen är öppen året om och här är även hundar välkomna.
Embalse La ViñuelaFör den som vill vandra i naturen, så finns det nästan obegränsat med möjligheter till det runt hela sjön.
Karta
Om du har missat de tidigare artiklarna i denna serie så finns de här:

Spanska utflyktsmål, del 1.
Spanska utflyktsmål, del 2.
Spanska utflyktsmål, del 3.
Spanska utflyktsmål, del 4.


Skicka till en vän Skicka till en vän
Vittsjö