Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV
Prenumerera på "NYHETERNA"

Dagligen Vecka

Stor sexring krossad i Marbella

Polisen har arresterat 34 misstänkta och fritagit 13 prostituerade som tvingades av ett kriminellt gäng bulgarer att råna välbeställda turister.

Enligt polisen så försökte gänget ta "absolut kontroll" över prostitutionen på Costa del Sol. Av de 34 arresterade personerna blev 26 fångade i Spanien och resten i Bulgarien.

Vid tillslaget beslagtogs 50.000 euro, 1.600 pund och 300 dollar i kontanter, ett dussin exklusiva klockor (inklusive 6 Rolex) samt en stor mängd droger. Sex fastigheter och 18 lyxbilar har också tagits i beslag. Många bankkonton har också blivit spärrade, tillslaget föregicks av ett spaningsarbete som har pågått under tre år. De pengar som gänget har kommit över användes till att köpa lyxbilar och små mängder med kontanter skickades regelbundet tillbaka till Bulgarien.

Polisen tror att det bulgariska nätverket har funnits på Costa del Sol i minst sex år och de har härjat utmed kusten men framförallt i det exklusiva marinaområdet Puerto Banus och i ett kasinokomplex nära Marbella.

05.07.2017

'Av Jonny Erixon
Tillslag
De 13 kvinnorna som befriades var huvudsakligen från Bulgarien, EU:s fattigaste land. Där de medvetet fångades i de fattiga slumområdena med löfte om ett bättre liv. Men när de kom till Spanien tvingades de till att arbeta som prostituerade och tjuvar 24 timmar om dygnet. Om de vägrade hotades de med våld och hot mot sina familjer och barn i Bulgarien.

Kvinnorna bodde i samma lägenhet i Torremolinos men skickades ut med bil varje natt till sina "arbetsplatser" bevakade av sex till sju "vakter ". De arbetade då företrädesvis på bordeller och hotell i Puerto Banus och Marbella. Från kunderna stal de sedan kontanter, klockor, kreditkort och andra värdesaker. De tog ofta med kunderna till bankomater för att ta ut stora summor pengar, på så viss lyckades de få kontroll över deras kreditkort. Ofta märkte kunderna inte att de hade blivit rånade innan de var tillbaka i hemlandet.

Polisen började sin utredning i september 2014 efter att en bulgarisk kvinna berättat för polisen i Marbella att hon hade flytt från personer som tvingade henne att arbeta som prostituerad. Den spanska polisen tog kontakt med polisen i Bulgarien för att göra en gemensam utredning. Europol blev också inkopplad på fallet. Polisen tror sig nu ha tagit samtliga medlemmar i nätverket och de räknar inte med några fler arresteringar i nuläget.
Tillslag

Axplock ur Svenska Magasinets stora arkiv:

Skicka till en vän Skicka till en vän Nästa nyhet
Vittsjö