Svenskamagasinet
WebAKTUELLA
TEMPERATURER

Costa del Sol
Click for Málaga, Spain Forecast

Stockholm
Click for Stockholm, Sweden Forecast


Malaga webcam
Málaga Webcam
Se Svensk TV

Juli 2017

Läs magasinet i datorn eller i paddan,
Klicka på bilden nedan!

Hej Läsare: Spanska elbolag – en flashback!
ATT HA MED ELBOLAG ATT GÖRA, oavsett om man bor i Sverige eller Spanien, kan vara en utmaning och tämligen tålamodsprövande. Som nybliven husägare i Sverige och under Sydkrafts tid som eldistributör lärde man sig en faslig massa.
Från hamnpiren Muelle Uno öppnar sig hela Málaga. Vackra solnedgångar på kvällen
Upplevelser för alla sinnen i Málaga
Málaga är staden som lever dygnet runt. Oavsett när du besöker den uppfräschade gamla sydspanska hamnstaden så möts du av charm och Medelhavsliv. Málaga och Madrid är de städer i Spanien jag slitit mest skosulor. Jag tröttnar inte att vandra runt, titta, dofta, smaka och betrakta. Och här upplever du sammetsljumma spanska mörka nätter.
Spanien har nästan en miljon hektar vinareal, 980.000 hektar.
Vintips och framtiden: Spanien har mest vinodlingsareal men passeras snart av Kina
Spanien är ett av världens främsta vinländer. De senaste 15 åren har det hänt stora saker på den spanska vinmarknaden och det kommer signaler att landet har börjat ta tillbaka tidigare förlorade marknadsandelar. Snart går Kina förbi som världens största vinland.
Spanien just nu – kvalitetsturism eller fylleturism
Med 83 miljoner utländska turister väntas turistnäringen sätta rekord 2017. Ifjol kom det 75 miljoner soltörstande till Spanien och siffran tros öka i år. Turistindustrin är viktig för den spanska ekonomin eftersom den bidrar till arbetstillfällen. Samtidigt höjs allt fler kritiska röster mot nedskräpning, fylleturism och stök.
Jonny kåserar: Livet är hårt på landet
Hej, Jonny Erixon här, vi är gamla boråsare men numera boende strax utanför Coín. I början på detta århundrade arbetade jag och Anja, min bättre hälft, i Fuengirola, där köpte vi en cd av ett par svenska ungdomar med titeln Livet är hårt på strandpromenaden. Grabben som rappade om det hårda livet i Fuengirola, Viktor Marko flyttade strax därefter till Stockholm och är nu välkänd i det svenska musiklivet som Mofeta.
Fråga mäklaren: Några tips innan du köper bostad på Costa del Sol
När man ska köpa bostad i Spanien är det mycket att tänka på.
Fråga advokaten: Min fru vägrar att flytta ut ur mitt hus efter skilsmässa. Vad kan jag göra?
Jag äger ett hus här på Solkusten som jag och min fru flyttade till för tiotalet år sedan. Vi håller på och skiljer oss och min fru har motsatt sig att huset säljs eftersom hon trivs i huset. Jag har ingen möjlighet att köpa ut henne. Vad kan jag göra? Kan jag slänga ut henne och byta lås?
Marknadsobservation: En jämförelse Spanien - Sverige
Spanska ekonomi växer sig stadigt starkare. Delar vi in ekonomin i företag, offentlig sektor och hushåll är förbättringen mycket solid i alla delar.

På Stan - Företagsnytt
Tropired​ i Almuñécar kan internet
Kompetens och erfarenhet vid försäljning och köp av bostad
Världens bästa vil- och solstol?
La Casa Bonita ny i nya lokaler i San Pedro
Ökad efterfrågan på bostäder i Málaga

Mat och Vin
Ett paradis för köttälskare
Utmana vännerna på sushi
Italiensk favorit
Ät gott på strandpromenaden i Almuñécar